Η ιστορία μας

Το "Ποδήλατο" ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια την πορεία του, στο στενό του Αρτεμώνα, δίπλα στην Παναγία Κόγχη με την ονομασία "Πεντζούλα" και συνεχίζει στη θέση που βρίσκεται σήμερα.
Το παραδοσιακό καφενείο-ζαχαροπλαστείο στον Αρτεμώνα της Σίφνου

Η αρχή

Το πρώτο ζαχαροπλαστείο με το όνομα "Πεντζούλα" ήταν ένα από τα κεντρικά καφενεία του Αρτεμώνα και ξεκίνησε τη λειτουργία του τη δεκαετία του '60 με άλλη διεύθυνση. Ήταν, δε, γνωστό για τον μπακλαβά και το καταΐφι του. Το 2002, τα ηνία ανέλαβε ο Γιώργος Ψαραύτης με τη βοήθεια της συζύγου του Φωτεινής, διατηρώντας τον χαρακτήρα, την ποιότητα και το όνομα, του παραδοσιακού καφενείου - γλυκοπωλείου. Παθιασμένος ζαχαροπλάστης ο ίδιος, συνέχισε την ιστορία προσφέροντας λαχταριστά σιροπιαστά αλλά και παραδοσιακά γλυκίσματα και κεράσματα.
Το κτίριο που στεγάζεται το Κίτρινο Ποδήλατο

Η νέα θέση

Στην πορεία των χρόνων προέκυψε ανάγκη για νέα στέγη. Το νέο σπιτικό του ζαχαροπλαστείου βρέθηκε περίπου 50μ πιο κάτω, στο κεντρικό στενό του Αρτεμώνα, σε ένα παλιό σιφνέικο σπίτι.
Η επιγραφή του ζαχαροπλαστείου Κίτρινο Ποδήλατο στη Σίφνο

Το όνομα

Το όνομα του νέου ζαχαροπλαστείου αντλήθηκε από τη δεύτερη μεγάλη αγάπη του Γιώργου, την ποδηλασία!
Καφέ ζαχαροπλαστείο Κίτρινο Ποδήλατο στη Σίφνο

Σήμερα

Φίλοι και επαγγελματίες βοήθησαν στην ανακαίνιση του χώρου, με στόχο να διατηρηθούν τα χαρακτηριστικά και τα δωμάτια του σπιτιού, αλλά παράλληλα ο χώρος να γίνει λειτουργικός και μοντέρνος. Εφαρμόζοντας λοιπόν φρέσκες ιδέες και πολύ μεράκι, γεννήθηκε το γνωστό πλέον "Κίτρινο Ποδήλατο".

Τι λένε οι επισκέπτες μας?

Με στόχο πάντα να γινόμαστε καλύτεροι και να σας προσφέρουμε λαχταριστά γλυκά με τα πιο φρέσκα υλικά, θα χαρούμε να διαβάσουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.